martes, 14 de junio de 2011

SOPAR MARIDATGE AMB ELS VINS DE VIÑEDOS ITHACA



El passat dimecres 8 de juny es va celebrar el tercer sopar maridatge aquest cop amb els vins del Josep Puig de Viñedos Ithaca D.O.C Priorat, el sopar va ser tot un éxit d´assisténcia amb el Josep com a clar protagonista qui va impartir clases bàsiques de com fer un vi desde els eu punt de vista, va voler despendre la seva filosofia.El menú creat expressament per a aquest sopar intentant combinar perfectament amb els vins va estar compost per:

un caneló fred de ventresca blue finn ple de verdures encurtides (bollides amb aigua, sucre i vinagre), gaspatxo de cireres regat amb un bon oli del Priorat.


un arrós sec de almeja gallega, gambeta, carbassa i garrofó valencià, aquests dos plats maridats amb un macabeu recientment enbotellat i que en Josep no va tindre ni temps de posar etiqueta, un 2010.
un plat del qual no tenim fotografia que  va estar maridat amb L´Odysseus garnatxa blanca 2010, un mar i muntanya compost per una terrina de galta de vedella italiana, rémol de Cambrils i una salsa d´anís estrellat, la garnatxa va fer resaltar encara més les nocions d´anís, la melositat de la vedella i la grassa del peix.




un carré de xai acompanyat d´un saltejat de verdures ecológiques i amb una salsa d´ostres, la ostra finament tallada amb fondo de carn, maridat amb l´Akiles negre 2009, servit a una temperatura de 12 graus, el qual va respetar la frescor de les verdures i el greix de xai, donant protagonisme a la salsa.

Per últim un postre anomenat Thai plàtan composat de capes de plàtan caramelitzat i mouse d´amapoles, maridat en aquest cas amb tres tipus de vins dolços que no eren del Josep ja que aquest estaven exhaurits, no en produeix tots els anys, una garnatxa blanca, una de negre i un syrah de la Terra Alta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario