sábado, 14 de mayo de 2011

SOPAR MARIDATGE 11 DE MAIG, 4 D.O.´S DIFERENTS


El passat dimecres 11 de maig és va celebrar el segon sopar maridatge al Topik, aquest cop varem fer´ho amb els vins del Jaume Directe de Celler qui va oferir un recoregut per les quatre D.O.´s de la Catalunya sud, Conca de Barberà, Terra Alta, Montsant i Priorat.
Durant l´àpat es varen poder maridar els vins amb cinc plats creats expressament per al sopar, intentant combinar al màxim les expresions del vi amb els elements del plat.
El sopar va començar amb una ensalada de verdures de temporada (tres tipus de carbassó, espàrrec, pastanaga, brocoli, shiso vermell, ruca) amb un caldo de les mateixes verdures i pernil de jabugo, maridat amb el Vall Novenes blanc 2010 de D.O.Terra Alta, sauvignon blanc, garnatxa i chenin, ens va aportar frescor , fruita, combinat amb el toc àcid del pernil va fer que s´obrís més encara,
El segón plat va ser un tartare de tonyina blue finn amb foie caramelitzat, maridat amb un vi D.O.Conca de Barberà, en aquest cas 100% Parellada, crianza en lies, del Celler Carles Andreu, va combinar perfectament amb el greix del guacamole i del foie i a la vegada va respectar el sabor de la tonyina resaltant-lo encara més.
El tercer plat de la nit va ser un carpaccio de pluma ibérica amb vinagreta de Kimchi coreà, un macerat picat fet a base de verdures i pebrot vermell picant, va estar maridat amb un cava de la Conca de Barberà, un 100% trepat, varietat autóctona de la zona, amb 15 mesos de crianza, del Celler Carles Andreu, el trepat és una varietat que combina perfectament amb la cuina oriental, amb les espécies, el picant, la soja, el jengibre.
El quart plat va ser una galta de vedella procedent dels alps italians, cuita amb vi negre, canela, vainilla, regalicia i acompanyada d´una tatén de préssec, aquí ja varem fer un salt cap al Montsant amb dos vins negres impresionants, un Génesis 2006 el qual varem tenir que decantar dues hores avans peruqé s´oxigenes i soltés totes les seves característiques d´un vi de la zona, garnatxa i carinyena amb 13 mesos de crianza, i un Clónic 2009 amb nou mesos de crianza, garnatxa, carinyena i syrah, una carn rostida blanca, varem poder apreciar les diferéncies entre dos vins de la mateixa zona.
L´ultim plat de la nit va ser un arrós mar i muntanya d´ànec femella, espàrrecs, murgola i anguila del Delta de l´Ebre caramelitzada, maridat amb els vins del Priorat, un Destrankis 2009, garnatxa i carinyena amb nou mesos de criança, i un La Guinardera 2006, del celler del Jaume, un monovarietal de garnatxa amb dotze mesos de criança,
Per acavar amb un postre com un couland de txocolata, gelat de mango especiat, emnta i alga nori, varem provar un vi dolç de la Terra Alta molt curiós ja que era el primer syrah dolça que queia en les meves mans, amb un graud e dolçor no massa fort, es tracta de l´Algramar dolç amb dotze mesos de criança i que va aportar un punt perfecte per al postre, va potenciar el txocolata i va respectar l´aciditat del mango netejant la boca perfectament.
Durant el sopar els asistents varen poder converçar amb el Jaume Balaguer sobre inquietuds relacionades amb el món del vi, tots els vins varena nar acompanyats d´una explicació sobre els mateixos com el color, nas i boca i una petita introducció del celler productor de cada un.

No hay comentarios:

Publicar un comentario