sábado, 21 de julio de 2012
ex ex 9
Si hi ha un vi que hem va sorprende al passat sopar maridatge aquest és el ex ex 9, Experiéncies Excepcionals, dic sorpendre ja que a cada número Delfi, un dels millor enólegs d´aquest país juntament amb Toni Coca, Josep Serra, al meu gust, es reinventa donant aires nous, en aquest cas aposta per dos varietats purament italianes con són el nero d´ávola o calabrese originaria de Siracusa a Sicília i la sangiovese o nielluccio varietat clásica del Chianti que s´elavora a la Toscana.Delfí ha volgut fer un cupatge en el qual no només juntar dos varietats de raïm típqiues d´Itàlia sinó que ha fet un cupatge de dues anyades al 50% cadascuna, 2010 i 2011, fruit d´una inquietut per investigar l´adaptació de diferentes varietats en els seus terroirs de l´Empordà, Castell de Perelada cultiva a Espolla aquestes dues varietats perfectament adaptades a les zones càlides del clima mediterrani.
La cullita 2010 va envellir durant 15 mesos en bota de roble francés Allier de segon any, la 2011 ho va fer 3 mesos en bota Allier de segon any també embotellant´ho el 21 de febrer de 2012
És una producció limitada de només 1.932 ampolles, una graduació alcohólica del 14,5%, un volàtil del 0,78%, g/l i un pH del 3,21
Destaca el seu color de cirera, predominen els aromes a fruits rojos i negres, herbacis com puguin ser l´alfàbrega, la menta, el ciboulete, sàlvia, orega, té uns sútils tocs especiats, un frescor balsàmic, en bona part hem va sorpendre ja que els seus aromes hem recordaven el bona part a la cuina fresca italiana, el frescor de l´alfàbrega li dona molta sutilesa que combinat amb el de la menta fa experimentar un frescor, es pot combinar amb un bon plat de pasta al pesto, un peix cuinat amb salsa de tomàquet, orega, alfàbrega,..., buscant sempre herbes que resaltin encara més els seus aromes, un postre amb fruits vermells, txocolata, cireres, menta,..., molt fresc i vibrant al paladar, d´estructura mitja, tanins firmes, rodons, estructurats, complexe i amb molta capacitat d´envelliment, una obra mestre d´en Delfí per guardar i gaudir encara més d´aquí un temps, un vi que a partir d´ara podreu disfrutar a la carta de vins del Topik per un módic preu i poder experimentar totes aquestes sensacions.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario