viernes, 6 de mayo de 2011

EL JOC DEL SYRAH 2008

Diumenge passat vaig asistir a la fira del vi d´enguany a Falset on vaig poder veure una série de cares conegudes, una d´elles va ser una de les persones que més admiro junt amb en René en el món del vi, es tracta d´en Josep Puig, creador d´altres coses com Augustus i estancat a Gratallops on produeix els vins de Ithaca.En Puig és una persona que ha revolucionat la forma de fer vins al Priorat, ha modernitzat el sistema i ha recuperat noves varietats com el Macabeo o el Pedro Ximenez desconegudes fins aleshores al Priorat.
L´última invenció d´en Puig la qual vaig poder veure a la fira i adquirirla va ser un pac de dues ampolles titulat del joc dels syrah.
La idea no és altra d´elaborar el raïm de dues parceles diferents, l´una al costat de l´altre amb una separació de deu metres, els sòls de les quals són marcadament diferents, la finalitat es de obtenir dos vins completament diferents amb una excel.lent qualitat, un sòl és la llicorella o pissarra i l´altre el panal, barreja d´argila, sorra, silici,...
En Puig proposa que en el joc agafem una bona copa i l´omplim 2/3 de syrah de licorella i 1/3 de syrah de panal, fruit de la qual surt un magnífic resultat, el sòl impregna el vi amb les eves carecterístiques incrementant així la seva expresió.
El joc no és altre que fer nosaltres el coupatge al nostre gust ja que cada paladar és diferent, per trovar el nostre plaer.
En l´estoig hi han dues ampolles, dos paquetets amb mostres de la llicorella i del panal així com una explicació del projecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario